Fina dammsugare

Bosch har lanserat nya fina små dammsugare i retrodesign. Move heter dessa och finns i färgerna Vanilla, Black och Red-Metallic. Kostar runt 1 400 kr. Jag gillar speciellt slangen i textil och den bubbliga formen. En svart hem till mig tack!


Nu är arbetsrummet klart!

Jag har tidigare visat bilder på de nya skåpen vi satt upp i arbetsrummet och på elementskyddet min sambo byggt. Nu är det sista piffat i rummet, så här kommer en bild på det slutliga resultatet. Vill ni veta hur det såg ut innan kan ni kika här.
Här kan ni se min inspiration till rummet, och jag måste säga att det blev nästan precis som jag hade tänkt det.



Bilder: Anna - Hundra kvadrat

Srivbordsskivan är en vit köksbänkskiva med aluminiumkant från IKEA. Hurts, fåtölj, skåp och skrivbordslampa kommer från samma varuhus. Stolarna är mina fina Sjuanstolar. Mattan är ingen riktig Pappelinamatta utan en billigare variant (199 kr) från Rusta. Den svartvita kudden är sydd av tyg från IKEA och den grönmönstrade kommer från Serholt (matchar den lilla gröna elefanten i fönstret). Lampan i fönstret är från Granit. Tavlorna har jag gjort själv. Som ni ser har jag också fallit för dekorplasttrenden och har satt våra initialer ovanför respektives arbetsplats.

Ett elementskydd på plats i arbetsrummet

Nu har min sambo byggt klart elementskyddet i arbetsrummet och jag måste säga att resultatet blev väldigt bra! Bort med fula element - fram för fler snygga elementskydd! :)
(nu måste jag bara göra nåt åt sladdarna också...)



En enkel och smart teknik för att kunna ta bort framsidan när man behöver justera temperaturen. Två magneter håller skyddet på plats.



Bilder: Anna - Hundra kvadrat

Nya kuddar till soffan

Förutom att vara på spa i helgen hann jag också med att sy tre nya kuddar. Jag sydde enligt Jennys fantastiska örngottsprincip - hur lätt som helst och resultatet blev jättebra. Aldrig mer dragkedjor för mig!
Tyget är köpt på IKEA (det här och det här) och kostar bara 39 kr metern. Så nu kan man verkligen byta kuddar efter humör!



Bild: Anna - Hundra kvadrat

Spahelg på designhotell

I helgen har jag och min sambo varit på Spa på Sant Jörgen Park Resort. Underbart att få koppla av i så vacker miljö! Rummet, som hade utsikt över Göteborg, var inrett bla med en Myranstol och en vacker vit tv från Lava (ni vet ju att jag älskar vit tv). Nere i lobbyn stod två äggetfåtöljer och en stor variant av Eero Aarnios Puppy. Möblerna i hotellet är nästan uteslutande svenska och skandinaviska, bla från Svensson i Lammhult, Swedese, Källemo och klassisk dansk design av Arne Jacobsen och Paul Kjaerholm.
I spa-avdelningen finns det mesta man kan önska, bla utomhuspool, flera olika bastu, kallbad och tropisk dusch. Tyvärr drogs uppevelsern ner av att det var alldelese för mycket människor i spa-avdelningen, och det som skulle vara en Quiet zone lät mer som en kackel zone... Men vackert var det i alla fall.







Bilder: Anna - Hundra kvadrat



H&M Home

Igår lanserade H&M sin Home-kollektion - något som ni säkert inte har missat vid det här laget. Många flitiga bloggare har ju redan skrivit om kollektionen. Jag har också kikat runt i webbshoppen och valt ut några godbitar som jag funderar på att klicka hem. Främst är det väl från serien Graphic jag har hittat mina favoriter. Och det bästa av allt är ju att priserna är så bra (hoppas nu också kvalitén håller måttet).
Missat inte nästa torsdag då H&M släpper ytterligare produkter.


Almanackor på temat Keep calm and Carry on

För dig som tycker om Keep Calm and Carry On-tavlorna så kan jag tala om att det finns almanackor på samma tema att köpa. På Littlebrownpen´s shop hos Etzy kan man köpa almanackor med ett fyndigt budskap för varje månad. Man köper en pdf-fil som man får skriva ut själv -därav kostar almanackorna bara 5 dollar. Dom finns på temat kvinna eller man.  Superfina!



Dekorera dörrarna

Jag fortsätter temat badrum och visar här dekaler som jag hittade på lågprismarknaden Gekås i Ullared till ett mycket bra pris. De fick en plats på dörrarna till de två toaletterna - ett ytterligare sätt att ge de två badrummen ett enhetligt utseende. Och extra piff såklart!



Bilder: Anna - Hundra kvadrat

Badrumsrenovering och allmänt fixande

För kanske ett halvår sedan hade vi en vattenläcka på vår lilla toalett (det stod en fontän upp ur vattenberedaren) vilket resulterade i att vi bl.a. var tvugna att bryta upp allt golv i hallen. Jag tog detta som en hint att vi ändå var tvugna att göra om, så det slutade med att hela hallen och den lilla toaletten renoverades. Hur hallen blev kan ni läsa här
Den lilla toaletten hade strukturtapet (det var strukturtapet i varenda rum i hela lägenheten), ett fult terakottafärgat klinker och gammalt kakel bakom handfatet. Allmänt tråkigt alltså!

Bild på toaletterna före (scannade från mäklarens beskriving av lägenheten):



Nere i källaren hittade jag ett gäng mosaikplattor som vår granne lämnat efter sig när dom flyttat. Dessa sattes upp bakom handfatet och resten av väggarna fick en slät, vit yta. Handfat byttes på båda toaletterna, med matchande kranar, och även toalettstolarna byttes ut (för dom gamla litade jag inte på längre!).
I helgen satte jag upp kakeldekor i svart bakom handfatet på stora toaletten, så att de båda toaletterna ska matcha varandra.

Och så här blev resultatet:


Bilder: Anna - hundra kvadrat

Handfat är från Bauhaus (det lilla) och IKEA (det stora). Med högblanka luckor och fyrkantig form så matchar de varandra. Kranar är från Gustavsberg.

String-hyllan i finkostym

String-hyllan fyller 60 år i år och det vill dom fira genom att ge ut en jubileumsutgååva av String Pocket framtagen i samband med Mats Theselius. Hyllan är i oljad palisander och gavlarna är i stål överdragna med guld. Fint ska det vara! Hyllan finns bara i 600 exemplar och är signerade av Mats Thesellius. Säljs bla här och kostar, bara, 2 500 kr (hade faktiskt trott mer).


Elementskydd

Till det nyrenoverade arbetsrummet krävs det ett snyggt elementskydd! Tyckte jag och bad min sambo med datafingrarna att snickra ihop ett. Så nu har han gått och blivit en glad amatörsnickare som suktar efter nya elektriska verktyg i affären (för allt bllir ju sååå mycket bättre då). Hur resultatet blir får jag återkomma till. Men blir det bra så kommer han få uppdraget att tillverka likadana även i vardagsrummet (och den väggen är runt tre meter). Kanske kan jag locka med ett nytt verktyg :)



Bild: Anna - Hundra kvadrat

Korsstygn i modern tappning

När jag skrev om min lilla gröna elefant jag köpt på Indiska, skrev jag också att jag inhandlade ett vackert korsstygnsfat som jag lovade att visa bild på. Bättre sent än aldrig kommer här en bild på fatet, tillsammans med andra härliga bilder på möbler som inspirerats av den gamla brodyrtekniken.
Fatet kommer från Indiska och har även en matchande kopp. Kudden kommer att komma till Rusta v 10. Kanske lite för puttignuttig för min smak, men man skulle kunna hotta upp den med en annan basida, eller kanske rama in den? Tapeten Rose kommer från fantastiska Mimou och mattan en Charlotte Lancelot-skapelse.


Väggskåpen på plats i arbetsrummet

Nu börjar det bli klart i arbetsrummet. Skönt! Jag tänkte att jag skulle börja med att visa en bild på hur det blev med skåpen på väggen. Vi hade ju en stor, träfärgad bokhylla innan, som istället fick ge plats åt två Odda väggskåp från Ikea som vi satt upp på väggen. Jag målade bakgrunden svart (istället för röd) och satte frostad film på luckorna, för att skapa ett mindre rörigt intryck. Visserligen fick vi lägga ner en del böcker i källaren, men skåpen rymmer ändå en hel del! Dessutom har rummet blivit betydligt luftigare och ljusare.



Bild: Anna - Hundra kvadrat

Utmanad

Johanna på Missfixtrix har skickat mig en utmaning. Min första, så den var jag ju tvungen att utföra. Reglerna är som följer:

Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.


8 fakta om mig:

1. Jag älskar raka linjer. Brukar ofta rätta till sakerna på soffbordet så att de ligger rakt och prydligt (sen tycker någon att det är himla kul att vrida på fjärrkontrollen, så att jag får vrida tillbaka den sen igen).


2. Jag är ambitiös och har ofta ganska höga krav på mig själv. Som motpol kan jag vara ganska bekväm, vilket istället resulterar i dåligt samvete för allt jag inte gjort...


3. Jag älskar att bo i lägenhet inne i stan, men jag drömmer ändå om en sommarstuga någonstans vid vattnet - som jag kan inreda på ett helt annat sätt än hemma. Den ska vara mer lantlig (såklart), med blått gammalt porslin och gamla, vita (såklart), möbler.


4. Jag är otålig och vill oftast få allt gjort just nu - speciellt om jag fått något inredningsanfall. Som tur är kan min sambo hålla mig tillbaka från att sätta upp hyllor med dubbelhäftande istället för att borra bara för att det är för sent (det har i och för sig inte hänt... ännu).


5. Jag har en passion för att skriva listor och lappar. På jobbet har jag skrivbordet fullt av post it-lappar. Strukturerad kallar jag den egenskapen för...


6. Jag har nyss tagit svart bälte i Taekwon-do. Så min fritid splittras mellan träning, pyssel och bloggande (och andra "måsten" såklart).


7. När jag skulle börja skriva på punk 7 tappande jag ut halva koppen te, så denna punkt fick istället dedikeras till mitt tedrickande (jag dricker inte kaffe nämligen).


8. Så på punkt 8 istället kan jag erkänna att jag älskar choklad :)


Jag utmanar i min tur (hoppas ingen hunnit före)


Mitt vita hus

Carlsson Karlsson

Cactusvit

Raka linjer

Jennys hus

Designdrömmar

Nytt läge

Byrackabloggen


Pyssel inför Alla hjärtans dag

Pysseldrottningen Martha Stewart tipsar om lite pyssel man kan göra inför Alla hjärtans dag. Här kommer ett smakprov.



Bordsdekoration i form av hjärtan, små fortunecookies i filt med kärleksfulla budskap, dekorera med hjärtan av choklad eller gör en egen hjärtformad dessert.

Tips till Alla hjärtans dag

Jag har hittat två bra tips på present att ge bort till den man tycker om på Alla hjärtans dag (kom ihåg att det inte bara gäller din partner, man får gärna uppvakta föräldrar, syskon och kära vänner också!). Du har väl inte glömt av att det är redan på lördag?!

Hos viaLetter kan man köpa bokstäver i trä som man kan få levererat i ett fint paket. Ett unikt sätt att tala om vad man känner. Och väldigt passande för en inredningsintresserad med tanke på den stora bokstavstrenden som fortfarande håller i sig.


Hos Coolstuff kan du köpa ett magiskt ägg! Vattna den och efter några timmar så kläcks det och en liten växt med budskapet "I love you" sticker fram. Växten kan man sedan plantera om, och efter några månader så blommar den till och med.



Lyx eller budget - vaser



Visst påminner IKEAs vaser Färm (som kostar 19 kr/st) mycket den amerikanske keramikern och formgivaren Jonathan Adlers vaser (den överstta bilden). Dessa kostar där emot 48$ och uppåt. 

Hem ljuva hem

Jag har gjort en tavla som jag tror ska få pryda en vägg i det nya arbetsrummet som håller på att iordningställas. Tavlan behöver nog ingen ytterligare introduktion, utan får nog tala för sig själv. (Obs, titta inte på den hemska strukturtapeten i bakgrunden. Den sitter i vardagsrummet - och dit har vi inte hunnit med renoveringen ännu...)



Bild: Anna - Hundra kvadrat

Snygg enkel lampa

Granit kan man just nu köpa dessa snygga enkla lampor. Varrför krångla till det med skärmar, när glödlampan är så fin i sig? Och sladden i textil är pricken över i:t. En sådan pryder numera fönstret i arbetsrummet, men jag skulle också kunna tänka mig ett helt gäng i olika nivåer ovanför matsalsbordet...
Vill man hellre ha en sladd i rött (som känns väldigt rätt just nu) finns det att köpa på tex Rusta för en billig peng.













Gör en egen spetsskål

Äntligen hemmas hemsida hittade jag ett tips på hur man kan göra en personlig skål av en gammal virkad duk. Superenkelt och det blir jättefint. Så här gör du: Leta i garderoberna eller fynda på loppis efter virkade dukar i valfri färg (bäst blir runda dukar tycker jag). Ta en skål eller liknande som form och klä in den i plastfolie. Lägg duken ovanpå och pensla med trälim utspädd med lite vatten. Låt torka. Den svarta skålen penslade jag med svart hobbylack för att få glansigt svart.



Bilder: Anna - Hundra kvadrat

Ballografpennan

Visst är den snygg, den klassiska Ballografpennan! Den har figurerat en hel del i bloggsfären, och nu när jag gör om mitt arbetsrum så kändes det självklart att den skulle få flytta in. I vackert vitt såklart!



Bilder: Anna - Hundra kvadrat

Grattis Husmusen!

Ett stort grattis säger vi idag till Frida/Husmusen som vunnit Aftonbladets Stora Bloggpris i kategorin Livsstil! Riktigt roligt att en inredningsblogg, som är så välgjord och uppdaterad, fick uppmärksamhet och erkännande. Nästa år hoppas vi på en hel kategori inom inredning och design! :)


Jag drömmer om en eldstad hemma

Jag vet att jag kanske är lite sent ute beträffande årstiden, men jag måste ändå lägga ut ett inlägg om eldstäder. Jag har bott i lägenhet i hela mitt liv och har alltid varit avundsjuka på dom som bott i hus och har haft en eldstad. Värmen, ljudet och rörelsen fascinerar mig (det är likadant med porlande vattenkällor. När vi skaffar hus nån gång vill jag ha en vattentrappa i trädgården). För oss som inte har tillgång till en skorsten i lägenheten finns det ju nu eldstäder som brinner på etanol. Istället för sotiga lågor bildas det vid förbränning ofarlig vattenånga och koldioxid. Det finns dessutom riktigt snygga varianter, som kan användas som en inredningsdetalj och som rumsavdelare.  Min sambo säger dock att dom luktar illa och vill inte att vi skaffar en sådan. Så jag får väl fortsätta att leva med min brasdvd-skiva...


Den runda heter Globe och kommer från Vauni. Till höger finns en annan rund (som skulle vara snygg hemma!) som heter Chime och kommer från Blomus.

Nere till vänster ser ni Iittalas Fireplace som kan placeras på ett bord och den nere till höger heter Divider och är också från Vauni.


RSS 2.0