Korgar till barnrummet


Ville visa de korgar vi köpt till Elvins rum från Rusta för en billig peng. Är väldigt lika korgarna från Design House Stockholm som finns att köpa (men dom är betydligt dyrare såklart). Passar perfekt till barnrummet då man kan samla alla leksaker och flytta runt dem på ett enkelt sätt (ena korgen står tex just nu i vardagsrummet).

Smaskigt ljuvlig doft

Just nu doftar det Truffle White Cocoa från Voluspa hemma hos oss. Så gott så att jag nästa skulle kunna äta upp doftljuset. Inklusive den ruskigt fina burken! :)

Vardagsrummet i vinterskrud


Hej alla bloggvänner. Jag tänkte lägga upp två bilder för att visa hur vårt vardagsrum ser ut i sin vinterskrud, innan det blir dags att byta om till vårkostymen. För snart börjar nog de ljusrosa tonerna att knacka på dörren :)
Ni som har följt mig sen tidigare kanske ser att det har hänt en del. Nya soffor och ett nytt soffbord har det blivit. Soffbordet är en kopia på Isamu Noguchis klassiska bord från 1944. Underbart vackert tycker jag, roligt att kladda på tycker min son :) Man får ständigt torka små fingeravtryck, men samtidigt har det runda hörn så att man inte slår sig (det var så jag övertalade bytet :) Lite blandade kuddar från 10-gruppen, Kosta Linnewäferi, IKEA, Day Home och Serholt. Och så den vackra pläden Cross från Pia Wallén.
Tavlan ovanför soffan kommer snart att bytas mot något jättefint jag fick i julklapp! Det återkommer jag med.


Eget Cross-inspirerat sidobord



Nu har jag pysslat här hemma. Inspirerad av min nya fina Cross-pläd av Pia Wallén, har jag nu gjort mitt eget Cross-bord. Superenkelt. Bordet är köpt billigt på en rea för några år sedan. Och med lite svart kontaktplast på brickan så har det fått ett nytt utseende. Funderade först på att måla benen svarta eller vita, men eftersom trädrent tydligen är det nya så får dom nog vara som dom är.

Fler vackra förpackningar

När jag ändå börjat på temat vackra förpackningar så måste jag visa Divine Chocolate och Eguale. Ytterligare bra produkter med väl genomarbetade förpackningar.
Fåglarna på Eguales förpackningar är helt underbara.
Och jag inser ju också att jag inte kan skriva om vackra förpackningar utan att ens nämna Kusmi Tea och Saltå Kvarn. Så, då har jag i alla fall gjort det! :)

Vackert och gudomligt gott te

Ibland köper jag produkter bara för de fina förpackningarna. Clippers teer faller under den kategorin. Så ooootroligt vackra förpackningar, jag skulle lätt kunna köpa upp hela sortimentet :) Men sedan råkar dom vara gudomligt goda också. Och att dom är ekologiska och rättvisemärkta gör valet extra lätt. Såg också att dom har en webbshop med bra priser, så det blir nog till att beställa hem några nya godingar :)

Legolådor


Till min son har vi köpt stora Legolådor som man kan förvara mindre Lego och Duplo i. Ruskigt snygga tycker jag! Dom är köpta hos Moderna Museet och via Amazon.

Nya randiga skålar

Via Perlan living har jag nu även klickat hem (och precis fått levererat) två randiga skålar från Tine K Home som passar väldigt fint ihop med de mönstrade.

Vackert från Niki Jones

Som jag nämnde tidigare så är en av mina nya favoriter på sista tiden Niki Jones. Kudden längst ner till höger skulle passa fint här hemma under vår och sommaren :)

Efterlyses: Niki Jones Uzbek i rosa och grått


Jag är just nu lite smått förälskad i Niki Jones kuddar, och speciellt denna. Tyvärr hittar jag den inte någonstans (jag är lite sent ute :), är det någon av er kära bloggläsare som vet var jag kan få tag på denna?

Fint tält till Elvin


Jag har letat efter ett fint lektält till Elvin och tycker att de flesta jag hittat är så tråkiga eller väldigt könsstereotypa (och jag är bestämd motståndare till tält med tex Cars-figurer på - mitt inredningssinne går starkt emot det). Men detta från Ellos tyckte jag var riktigt fint. Och ganska könsneutralt med både blått och rött. Ett sådant får det nog bli!

Tine K Home 2011


En sista påminnelse om julen

Tre hyacinter får bli det sista som påminner om jul här hemma. Sen är allt bortplockat för denna gången.

Vacker marockansk skål


Just nu är jag väldigt förtjust i dessa svartvita handgjorda marockanska skålar. Jag gillar mönstret och det handgjorda utseendet (dom är inte perfekta). Tine K Home har släppt en serie sådana, men de finns även att hitta som "kopior". Denna, och två mindre syskon, hittade jag i en butik i Göteborg som heter Stajl, till halva priset mot Tine K. Vill man ha andra färger än svart kan man även kika in hos Marrakech (också i Göteborg).

Sover gott i linnelakan

Av tomten fick vi fina grå lakan i linne, och jag måste säga att jag tycker dom är supersköna att sova i. Inte heller är det fel att man med fördel kan torktumla dem, för dom är som vackrast när dom är naturligt skrynkliga. Det kommer att bli till att köpa fler tror jag nog. Dom vi har är från Hemtex, men det finns att hitta även hos Ellos och H&M.



Gratis designkalender


Kolla in denna fina kalender från BlueAntStudio som man kan ladda ner gratis och skriva ut. Fullpackad med fina designklassiker. Samma studio har även gjort läckra posters, självklart även dessa med designklassiker, som man kan köpa via deras webbshop BlueArtStudio.


Crux i mindre format


Många är vi som drömmer om att någon gång få äga Pia Walléns Crux-pläd. Och lika avlägset kan drömmen kännas då man ser det dyra priset. Då kan jag glädja alla er som gillar hennes kors att hon nu också släpper en pläd i ekologisk bomull med mindre kors på. Cross heter denna, och jag hittade min på Lisebergs julmarknad till priset av 800 kr (normalt ca-pris 1500 kr). Värmer gott gör den och vacker att titta på är den verkligen. Och priset känns ju direkt mer överkomligt.

Bredvid kan ni se en kudde i ull från Kosta Linnewäfveri.


För er som har barn och gillar Pia Wallén kan jag också tipsa om det smyckeskrin hon har designat för Brio.


Nu är jag tillbaka

Över ett år har gått sedan jag sist publicerade ett inlägg. Och det har varit ett år som jag till 100 % har ägnat åt min fina son som då var nyfödd. Det är helt fantastiskt att vara mamma och en stor sak att få möjlighet att vara hemma med honom. Men om tre veckor är det dags att gå tillbaka till jobbet, något som jag både ser fram emot och känner att jag kan behöva.
En bild på mina nyinköpta zinkhus från Walter & Co (inköpta på rea hos Grönbergs Interiör) får representera en nystart även här på bloggen. Denna gången tänker jag inte ha så stora krav på mig själv och hur ofta och hur mycket inlägg jag ska publicera. Så inlägg kommer att komma i mån av tid och inspiration. Men jag har redan laddat upp blocket med ett par idéer som kommer att dyka upp här framöver. Så får vi se hur det fortsätter. Att de kommer att handla om inredning och design är i alla fall en sak som är säker. Och lite tips på idéer på vad man kan göra själv.

RSS 2.0