Vår i rosa hemma


Nä, nu är det dags för vår tycker jag! Även om inte utsidan riktigt hänger med ännu, så försöker jag i alla fall få fram känslan här inne. Färska tulpaner och detaljer i rosa har fått flytta in.

Sytt till barnrummet

Ville visa vad jag sydde till barnrummet när jag väntade Elvin. Jag ville hålla mig neutral i färgerna, varken tjejigt eller pojkigt, men ändå färglatt. Jag köpte lite olika tyger (främst från Åhlens) och av det blev det vimplar som hänger i taket, en kudde och en fyrkantig "boll". I övrigt är färgerna ljusa i rummet, vitt med inslag av ljust grått och något svart. Färger tillkommer sedan tillräckligt från leksaker och andra småsaker.

Härlig inspiration från Tine K 2011

Hej alla läsare! Inför helgen bjuder jag här på lite härliga bilder från Tine K:s vårkollektion 2011. Underbart vackra bilder att inspireras av. Hoppas ni får en underbar helg. Själv har jag och min sambo varit på spa idag och nu ska vi snart ut och äta en god middag :)


Djur i trä


Ingen nyhet kanske, men visst är den fin, Bird från Architect Made. Passar fint in hos oss bland våra detaljer i valnöt :)
För er som också gillar djurfigurer i trä så kan jag berätta att danska Rosendahl nu släpper några fler figurer i design av Kay Bojesen. Apan kanske de flesta känner till, och nu kommer också kaninen, flodhästen och hunden. Själv tycker jag nog bäst om just apan, antagligen pga den fina kontrasten mellan det mörka och ljusat trät. Men hunden var också väldigt fin!

Inspiration för barnrummet

Jag bjuder här på ett kollage med kvalitativa och vackra saker för barnen som kan följa med i många, många år. Jag har hållit mig till en neutral och lugn färgskala, som jag tycker är en bra bas i barnrummet (och som jag själv råkar gilla :). På så sätt förlängs ju också användarlängden på sakerna. Sen kan man lägga till färgklickar, i form av tex leksaker, utöver det om man vill.Kili Baby sang från Sebra, Trojansk häst från LEKA Sweden, Elefant Zzzoolight från Officina Crea, Streamliner bil från Playsam, Olephants från Flensted mobiles, sängkläder från By Nord, tapet Cloud från Aimee Wilder, rislampa Moln med Gunila Axén klassiska motiv, konsttryck Djurens orkester av Ninni Oljemark, Puppy från Magis, spis från Brio, sparbössa Elefant från Norsu, en Äggetkopia för små - Yolk Chair från Little Nest och en stor förvaringslåda från LEGO.


Burkfynd


När jag promenerade på stan idag hittade jag den här burken i en liten loppisaffär. Har varit ute efter plåt- och zinkburkar, och tyckte denna var vacker. Den ska jag nog förvara mina hemmagjorda frökex i.

Odla av Ernst Kirchsteiger

Allas vår Ernst har gjort en serie produkter för den med odlingsintresse. Kruka, stickor, odlingsram och trädgårdspoesi (!) är med i serien - som heter just Odla. Sakerna är gjorda i plåt, som med tiden får en naturligt vacker rostbeläggning. Trädgårdspoesin tycker jag var lite rolig. Något den dagen vi flyttar till hus kanske...

Inspirerad av Ernst


Jag gissar att det var fler än jag som följde när Ernst Kirchsteiger renoverade och inredde en hytta i Bergslagen i somras (2010). Han hade många fina idéer, och det var speciellt klädhängaren gjord av ett träd som jag föll för. Så det blev till att gå ut i skogen och hitta ett nedfallet träd som jag kunde skala barken på och sedan måla i matt svart färg. Mycket nöjd med resultatet blev jag.

Vägbana i tejp


Nu börjar min son komma upp åldern då han börjar leka och köra med bilar. En lekmatta med motiv på en vägbana kanske vore något då, men jag tänkte mig istället en mer flexibel sak. En tejp som ser ut som en vägbana! Då kan man fixa en bana för bilarna var som helst i lägenheten, och sen bara ta bort den när man tröttnat. Kanske en sväng runt köket och sedan ut i vardagsrummet vore något? Och så är den lätt att ta med också. Perfekt. Fins att köpa här och här tex.

Nya runda kuddar


Två nya runda kuddar har fått flytta in! Den understa valde jag hos Darling Things efter att jag vunnit ett presentkort inne hos Ellas Inspiration. Tack för den!
Den andra kudden är såklart en Niki Jones som jag letat efter (och hittade på rea hos en engelsk webbshop).

Drömmen om ett golv


Vi letar hus/radhus för fullt. Det har vi gjort nu ett tag, när man fick barn var det helt plötsligt en trädgård som stod högst upp på listan - inte närheten till stan som det varit tidigare. Självklart har jag byggt upp en dröm om hur jag vill att det nya huset ska se ut. Och ett klinkergolv i svartvitt från Marraches Design i hallen är ett måste. Visst är det vackert!

RSS 2.0