Min önskelista

Nu tänkte jag lägga in ett helt själviskt inlägg. Om drygt en månad fyller jag 30 år och därför tänkte jag ta tillfället i akt och lägga upp lite (!) av de saker jag önskar mig. Jag vet, många saker är önskedrömmar, men drömma kan man alltid...:)
Överst till vänster: Blomus kamin Chimo (jättesnygg, men min sambo avskyr etanolkaminer), Vipps badrumsserie i vitt, pall från Tolix, Kartells lampa Take, tvål från Savon de Marseille, Tivoliradio Model one, snyggt förpackad tandkräm från Vademecum (limited edition), zinkhus från Walther & Co (modell mindre), Kartells lampa Bourgie, presentkort på Sankt Jörgen Park & Resort, en vit fällstol till hallen (var hittar man en sådan?), bricka från Formverket, mattallrik i vitt samt desserttallrik (helmönstrad) i offwhite från Mateus, vit ryamatta till sovrummet och tillslut två nattdukslampor Auckland från Room. That´s it :)

Lägg almanackan på skrivbordet istället

Ett annat tips på almanacka är en variant som skrivbordsbakgrund till din dator. På så sätt slår man två flugor i en smäll, vacker bakgrund och almanacka i ett!

Kreativa Definatalie gör superfina skrivbordsbakgrunder som hon är snäll att dela med sig av. Varje månad lägger hon upp en ny att ladda ner.
Smashing magazines hemsida kan du varje månad välja mellan flera olika varianter att ladda ner.Gratis superfin väggalmanacka

Här kommer ett supertips till dig som funderat på en ny väggalmanacka för 2009. På Mibos hemsida kan man registrera sig för nyhetbrev (e-mail) och som tack får man möjlighet att ladda ner en jättefin almanacka med superfina mönster (bilderna är nästan värda att ramas in när året är slut). Gå in här för att registrera dig.

Nu går det att kommentera på inlägget igen. Tekniken strular ibland...


Dekorera med färgglada bollar

Visst är dessa bollar söta! Ser ut som runda Gerbera eller mina favoritblommor Pioner. Man kan tillverka dem i modell större och dekorera barnrummet, eller lite mindre för tex dukningen. På Martha Stewarts hemsida kan du se en utförlig beskriving över hur du går tillväga, allt du behöver är silkepapper, sax och ett snöre.Bilder: Martha Stewart Weddings och Craftynest

Pimpa dina IKEA-möbler

Jag älskar IKEA. Det går att hitta både snygga och enkla möbler till mycket bra priser. Problemet är att det är inte bara jag som tycker så, och därför det är svårt att skapa sig ett personligt hem med bara IKEA-möbler. Men det finns knep att ta till! Det har öppnat många webbshoppar som specialiserar sig på att bara ta fram möbler och accessoarer som passar till IKEAs stommar.
Bemz  har specialiserat sig på att göra nya fodral till IKEAs soffor och fåtöljer
Diffrey gör luckor i vilken färg du vill som passar till stommarna från IKEA
Parts of Sweden tillverkar accessoarer som passar tex bokhyllor från IKEA
Grippiks säljer dekor som är måttanpassade till olika IKEA-möbler

Vill man ha ytterligare tips på hur man kan göra sina IKEA-möbler mer personliga kan man gå in på IKEA Hackers där läsarna lägger upp bilder på omgjorda möbler.

Om du har några tips på hur man kan göra om sina IKEA-möbler får du gärna maila dessa till mig. Och skicka gärna med bilder!Bilder: Bemz, Grippiks, Parts of Sweden, Diffrey

Släck ljuset under Earth hour

Lördagen den 28 mars kl 20.30 uppmanar Världsnaturfonden, WWF, alla att släcka ljuset under en timma.
"Genom en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden" skriver WWF på sin hemsida.

Arla var inte sena med att haka på och har tagit fram ett svart "nedsläckt" mjölkpaket som finns att köpa 19-25 mars.

Självklart kommer jag att släcka ljuset under denna timma, och hoppas på att fler gör samma sak!

Kommer du att släcka ljuset den 28:e?

Måla en gren

Ett tips på en vacker dekoration nu i vår och till påsk är att måla en gren i en vacker färg och dekorera med t.ex. fjärlilar eller små fåglar.Bild: Tina Rupp via Desire to inspire

Billiga alternativ till ljuslyktor

Kikade lite på Kivilyktorna från Iittala i helgen och blir förundrad över hyr dyra vissa av färgerna är. Helst av allt skulle jag vilja ha ett helt gäng lyktor i olika färger, men än så länge säger min plånbok stopp till det. Därför tyckte jag att detta alternativet var en annorlunda lösning. Ägarna till denna vindsvåning har återvunnit årgångsglöggflaskor och använder dem som ljushållare. Smart, färgglad och annorlunda lösning! Är det någon som har tips på andra färgglada produkter man kan använda?Bild: Sköna hem

Plocka grenar till riset

I går gjorde staden jag jobbar i sin årliga beskärning av träd, och jag var snabbt ute och plockade på mig grenarna dom klippt av. Bästa påskriset man kan få tag i! Långa, raka grenar i rött och grönt - hur vackra som helst. Och om man ställer grenarna i vatten får man en extra bonus när knopparna slår ut och blir små intensivt gröna blad. Vackert och dessutom gratis! Så alla er som inte bor i eget hus med trädgård där ni kan norpa grenar - håll utkik efter den årliga beskärningen.Bild: Anna - Hundra kvadrat

Egna bordsunderlägg

Här kommer ett ytterligare tips på vad man kan göra med t.ex. tapetprover, eller andra bilder och utskrifter man har. Egna bordsunderlägg gör man genom att klippa till proverna i A3-storlek (297x420 mm) och laminera dessa hos t.ex. en kopieringsbutik. Ju tjockare pappret är, desto bättre blir resultatet. Avtorkningsbara och skyddande i egen design!Bild: Anna - Hundra kvadrat

Nytt i stora badrummet

Vi har fått ärva en gammal tvättmaskin av ett par vänner, och denna fick nu plats i den stora toaletten. För att göra maskinen lite snyggare köpte jag en bit ekskiva (en spillbit för bra pris) som jag betasade svart. Över tvättmaskinen har vi satt upp ett skåp och en hylla. Perfekt plats för mina nya tvättmedelsburkar och den fina lilla radion som jag nu har även i svart (som är ett superbra budgetalternativ till Tivoli-radion). Allra överst får rengöringsprodukterna från Maison Belle en fin plats (eftersom dessa är så fina så att man måste ha dem framme).
Tapetserade brickor

Idag har jag pysslat lite med att fixa till två enkla brickor. Jag har tapetserat två små brickor med tapetprover och sedan lagt på ett par lager lack. Vips så har man fått snygga och personliga brickor! Om ni testar att göra det själva så var noga med att få ner tapeten i hörnen, och lägg gärna på någon tyngd där.Bild: Anna - Hundra kvadrat

En till tavla att ladda ner

Jag har tidigare lagt upp en pdf med grafiska mönster som är gratis och fritt att ladda ner och skriva ut.  Här kommer även tavlan Hem ljuva hem för nerladdning. Hoppas den kan glädja någon (själv hänger min i mitt arbetsrum)! :)


Nu ska här städas med stil!

Igår när jag kom hem hade mitt paket från Cosas äntligen kommit. Jag har nämligen beställt lite härliga städprodukter från serien Maison Belle från Isabella Smith. Jag älskar de vackra flaskorna, och efter att nu testat kan jag intyga att dom fungerar - och också doftar underbart. Det bästa av allt är att produkterna inte innehåller några kemiska tillsatser, endast naturliga ingredienser som inte är testade på djur.
Så nu får dessa till och med stå framme i badrummet, och förhoppningsvis blir det lite, lite roligare att städa :)Bild: Anna - Hundra kvadrat

Ny solig belysning från IKEA

Via MoCo Loco hittade jag att IKEA tagit fram spännande utomhusbeslysning i sin sommarkollektion för 2009.Samtliga finns i serien Solig och de två nedersta lyktorna (29 kr/st) drivs av batterier och de två översta med solceller (179 kr samt 79 kr). Den första, som är en solcellsslinga med fem stavar, skulle sitta fint i mina balkonglådor hemma (i brist på en snygg rabatt).

Det finns även andra trevliga nyheter i kollektionen, tex planteringskassar i olika färger för 29 kr och en ampel med tre krukor för 79 kr.


Lite inspiration från ett vackert hem

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite inspirationsbilder från ett fint och väl genomtänkt hus jag hittat på Styleroom. Här kan man verkligen tala om att ägaren Cia har följt en röd tråd! Alla gemenskapsytor går i rött, svart och vitt, medan ena toaletten fått en grön accentfärg och sovrummet går i lite mjukare beiga toner. Jag älskar badkaret och den stora mattan på toaletten. Jag gillar även de röda detaljerna, titta tex på den vackra röda Bumligen. Kika gärna in här för fler bilder.


Vill du ha likadana grafiska tavlor?

Tavlorna som hänger i arbetsrummet har jag gjort själv och är på temat trianglar.
Här kan ni ladda ner en pdf med mönstrena (samt några andra enkla grafiska mönster) som ni kan skriva ut och rama in.


RSS 2.0